Midtfyns private pasningsordning

Lotte Yndgaard

Hjemmelighygge, tryghed og masser af leg.

Det skal være trygt og godt at blive passet når mor og far er på arbejde, dette tror vi her i huset er allerbedst hvis børnene er med i familiens liv og må være i de samme rum som resten af familien befinder sig i. Derfor er hele stueetagen åben for børnene og de må derfor gerne sætte sig i stuen, køkkenet osv. at lege. De er dagligt med til at dække bord til middag og de må gerne være med til at bage, sylte, smøre rugbrød osv. På den måde tror vi på børnene føler sig mest hjemme. I det vi har valgt at åbne hele stueetagen for børnene gør, at deres legetøj kan findes forskellige steder i huset og dette betyder at legeværelset er blevet lavet om til et sanse- motorisk rum med blødt gulv hvor der b.la. findes lille trampolin, boldkar, rutchebane og ribbe. 

Vi bruger uddendørsarealerne meget i vores hverdag. I haven findes der stor sandkasse med stort legehus, gyngestativ og masser af sandlegetøj til at bygge sandkager smiley. I haven er der ligeledes et stort blomsterbed som børnene hjælper med at vande om sommeren, hvortil der også er inkluderet forsellige frugt buske. Yderligere er der en stor teressse med udekøkken, som flitigt bliver brugt om sommeren, hvori vi bruger kryderurterne, som vi sår og planter til i april/maj mdr. Børnene får masser af glæde ved at se det spire og gro og smage det når det er klar. Haven rummer yderlig en græsplæne med rutchebane og æbletræer. 

Ligeledes består huset af vagtler, slagte kaniner, marsvin og en jagt hund. Børnene er med til at fodre og kæle med dyrene hver dag. Vi bruger meget tid på at tale med børnene om hvor kødet og æggene kommer fra, så de får forståelse for hvorfor der nogle gange er mange dyr og nogle gange få. Ligeledes lære børnene, at Svend (vores hund) nogle gange tager på jagt sammen med Mads (min mand) og kommer hjem med mad til fryseren, som vi i løbet af året smager på og nogle gange laver pølser af. Det er vores erfaring at børnene synes det er en spændende proces at se hvor maden kommer fra. 

En gang årligt inviterer vi børn og forældre med til kanin slagtning. Hvor de ser kaninerne blive slagtet og efterfølgende kan hjælpe med at tilberede dem og smage på dem. Dette skal forældrene dog bestemme om børnene må være med til smiley

Huset mødes jævnligt med andre private pasningsordninger i området. 

Der er tilknyttet en fast vikar i huset, som ofte kommer på besøg ved os. 
(C) 2018 Lavet med NemmeHjemmesider.dk

Få en nem hjemmeside med god support